Tatar med Aspargesmayonnaise

tatar-med-aspargesmayonaise-head

Har man ikke prøvet en Aspargesmayonnaise skal man prøve.
Det er let og super delikat

4 personer
500 g kalvemørbrad eller inderlår, tykstegsfilet eller oksemørbrad
Syltede aspargeshoveder: 12 aspargeshoveder, 1dl eddike, 1 dl vand, 100 g sukker
4 radiser
Karse
8 grønne asparges
Aspargesmayonnaise:
Aspargesolie: asparges skræl og stængler, rapsolie så det dækker
Mayonnaise: aspargesolien, 2 æggeblommer, saft fra 1/2 citron (evt. sennep-smag til)

Syltet asparges toppe:
Kog lagen op så sukker smelter, køl af
Kom aspargestoppe i et glas og hæld lagen over
Bedst efter 1 døgn

Kødet:
Hak kødet fint med en stor køkkenkniv
Gør dette lige før der skal serveres da kødet godt kan ændre farve hvis det står for længe

Aspargesmayonnaise:
Først skal aspargesolien laves:
Hvide asparges rester varmes i 60-70 g varm olie i 30 minutter
Lad det stå til næste dag og blend/sigt olien
Lav mayo på olien – SE HER HVORDAN 

tatar-med-aspargesmayonaise-1

Grønne asparges:
Blancher dem ved at hælde kogende vand over og lad dem stå 1 minut og hæld så vandet fra

Anret:
Kom kødet i midten og mayonnaisen i den ene side
Grønne asparges – Skær stænglerne i mindre stykker
Skær radiser i tynde skiver
Drys med karse og krydr med salt/peber

I glasset en Bourgogne Leroy, Négociant à Auxey, Meursault/Cote du Or, 2015

bourgogne-leroy-2015-b

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *