Carpaccio asparges, ærter og Aspargesmayonnaise

carpaccio-2

Carpaccio med lidt af hvad sommeren byder
4 personer
300 g kalvemørbrad eller inderlår, tykstegsfilet eller oksemørbrad
1 bundt grønne asparges (24 små)
2 dl ærter
Ærteskud eller brøndkarse
Ramsløgspesto (eller basilikum pesto) SE HER HVORDAN 
Aspargesmayonnaise:
Aspargesolie: asparges skræl og stængler, rapsolie så det dækker
Mayonnaise: aspargesolien, 2 æggeblommer, saft fra 1/2 citron (evt. sennep-smag til)

Aspargesmayonnaise:
Først skal aspargesolien laves:
Hvide asparges rester varmes i 60-70 g varm olie i 30 minutter
Lad det stå til næste dag og blend/sigt olien
Lav mayo på olien – SE HER HVORDAN 

Grønne asparges og ærter:
Blancher dem ved at hælde kogende vand over og lad dem stå 1 minut og hæld så vandet fra

carpaccio-1

Kødet:
Skær kødet i tynde skiver og bank det helt fladt mellem 2 fryseposer
Anret:
Dæk 4 tallerkener med kødet
Kom 6 afkølede grønne asparges på kødet
Dryp med pesto og mayonnaise
Fordel ærter og ærteskud

Server evt. et brød til

I glasset en Bourgogne Leroy, Négociant à Auxey, Meursault/Cote du Or, 2015

bourgogne-leroy-2015

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *