Torskeloin med bacon

torsk-og-baconBacon og fløde – så kan alle lave velsmagende mad

4 personer
3-400 g torskeloin
Bacon
Sovs:
Gulerødder i små tern
2 Skalotteløg i tynde skiver
4 dl fiskefond
2 dl piskefløde
1 Citron
Et par ramsløg blade – kan udelades eller erstattes af andet grønt

torsk-og-bacon-head

Torsken:
Skær torsken i 4 lige store stykker og drys med salt/sukker
Sæt på køl mindst 1 time
Rul bacon om torsken og bind eller stik en tandstikker gennem
Steg i lidt olie på en pande til torsken har en lun kernetemperatur – tjek med kødnål
Dryp med citronsaft før servering

torsk-og-bacon-3

Sovsen:
Steg løgskiverne blanke i olivenolie
Kom fiskefond på og kog ned til det halve
Kom gulerods tern i sammen med fløden og kog ned til det tykner lidt
Hvis du vil bruge ramsløgsblade kan de kommes i til sidst
Smag til med citronsaft

Anret:
Kom sovs i en dyb tallerken og en torske/bacon rulle i midten

I glasset en Bordeaux fra Denis Bouchacourt – Pouilly-Fuissé , Cuvée Feuille de Laurier 2014

vin

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *