Tatar med Aïoli og Morkelstøv

tatar-head

Denne ret kan selvfølgelig laves uden morkelstøv.

4 personer
500 g kalvemørbrad eller inderlår, tykstegsfilet eller oksemørbrad
Lille glas kapers
4 radiser – skåret i pinde eller tern
2 tørrede morkler
Aïoli:
1 æggeblomme
1 tsk. hvidvineddike (eller citronsaft)
1/2 tsk. sennep
Salt/peber
ca. 2 dl Olivenolie
2 fed knust hvidløg

Kødet:
Hak kødet fint med en stor køkkenkniv
Gør dette lige før der skal serveres da kødet godt kan ændre farve hvis det står for længe

Aïoli:
Kom blommen i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og eddike.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med eddike, salt og peber og knust hvidløg.

Mørkelstøv:
Blend morklerne eller knus dem i en morter til helt fint støv

tatar

Anret:
Kom tatar på en tallerken og Aïoli ved siden af
Kom kapers og radiser på
Drys til sidst med morkelstøv
Server evt. et godt brød til

I glasset en champagne extra brut fra Les Freres Mignon, L´Aventure Blanc des Blancs

less-freres-mignon

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *