HVID forret

 

Man siger altid at der skal forskellige farver på en tallerken for det virker indbydende.

Jeg kunne godt tænke mig at afprøve om man ikke kunne holde en ret HELT i hvidt. Ikke engang forfalde til lige at skive en rødbede eller en lille dildkvist eller noget som helst. Kun hvidt, hvidt, hvidt….

Hvide asparges
Blomkål
Krabbeklør (taskekrabber)
Maltodexin
Olivenolie
Blomkål
Cremefraiche
Hvidløg
Hvidkål
Citron

Skrællede hvide asparges koges al dente. De skal nærmest kun lige koge op og så i isvand.

Små blomkål buketter koges al dente i mælk for at bevare deres hvide look.

Andre buketter skæres meget tyndt, nemmest på en mandolin. Kommes i koldt vand et par timer.

Matodexin blandes med lidt god olivenolie til det bliver pulver.

Maltodexin

Krabbeklør koges i vand med lidt salt og dild i 15 minutter og køler af i kogevandet. Slå skallen istykker med bagsiden af en kniv og tag kødet ud. Bland 1 fed hvidløg med lidt cremefraice og bland det med krabbekødet. Smag til med salt, peber og citron.

Tag et hvidkålsblad og stik nogle cirkler ud og blancher dem kort.

Anret

På den ene side af hvert tallerken kommes en bunke maltodexin/olie og de hvide asparges skæres så de kan stå og sættes rundt i pulveret. Som om de vokser op af pulveret.

Krabbekødet sættes på den anden halvdel af tallerken og der lægges små blomkål buketter rundt om.

Der garneres med de små tynde sprøde blomkåls chips og hvidkåls cirkler.

Og så lidt dild….nej, men det er svært at lade være. Den helt hvide ret kræver nærmest noget farve.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to HVID forret

  1. Gastromanddk says:

    NICE!

    Minder mig om en fantastisk aften på Bryghuset Vendia, hvor menuen var bygget op om farver.

    • Erland says:

      fedt. Det kunne jeg godt tænke mig at lave. Men det ville nok blive noget svært. Grøn kunne man lave. Brun ? Det er jo bare juleaftens mad :-)
      Erland