Italienske kødboller i tomatsovs og hjemmelavet pasta

pasta-med-koedboller-head

4 personer
500 g hakket oksekød
2 æg
Hvedemel
1 løg
1 fed hvidløg knust
2 tsk hakket basilikum blade
1-2 spsk Friskrevet parmesan + lidt til servering
Pasta (eller brug tørret): 400 g tipo 00 hvedemel, 4 æg, 1 spsk olivenolie
Tomatsovs:
1 skalotteløg – finthakket
12-15 små smagsfulde tomater
1 fed hvidløg – snittet meget tyndt
Chili – smag hvor meget
Timian (her citrontimian)
1 citron
Persille på toppen

Kødboller:
Rør kødet med hvidløg, basilikum, hakket løg, salt/peber, parmesan og æg
Form kødboller og steg dem i olivenolie

pasta-med-koedboller-2

Tomatsovs:
I olivenolie steges løg og hvidløg uden at tage farve
Hak tomaterne i mindre stykker og kom dem op til løget
Tilsæt citronskal og saft fra 1/2 citron samt timian
Lad det simre 1/2 time – pas på det ikke koger tør
Smag til med chili, citronsaft.
Hvis der ønskes en finere sovs kan man lige give den en tur med stavblender

pasta-in-the-making-1

Pasta:
Ælt melet med æg og olivenolie. Juster evt. men vand eller mel
Lad dejen hvile 1 time på køkkenbordet
Rul dejen tyndt ud og skær det i tynde strimler – lettest med pastamaskine
Pastaen skal kun koge 2-3 minutter

pasta-in-the-making-2

Samle retten:
Vend den kogte pasta sammen med tomatsovs og kødboller
Drys med persille og friskrevet parmesan

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.