Kalvefilet sous vide med rødløg

kalvefilet-sous-vide-1

En sikker måde at tilberede sin kalvefilet er at bruge sous vide og så bagefter give den en kort tur på grillen eller panden.
Man kan alternativt sagtens lave den i ovnen til en kernetemperatur på 56-58 grader

4 personer
1 kalvefilet uden fedtkant på ca. 800 gram
2 rødløg
Kartofler
Hakket ramsløg eller løvstikke eller persille
Smør
1 rødløg til syltning
Syltelage: 1 dl eddike, 1 dl vand, 100 g sukker
2 dl ærter friske eller frosne
Sovs: 1 dl balsamico, 5 dl kalvefont, smør

Kalvefilet sous vide:
Vakuum pak fileten og kom den i sous vide ved 57 grader
Giv den 2 1/2 time
Pak den ud og giv stegeskorpe kort på en pande eller grill

Kartoflerne:
Kom dem i ovnen sammen med rødløg skåret i kvarte
Vend dem i smeltet smør med hakket urter

kalvefilet-sous-vide

Syltet rødløg:
Skær rødløget i kvarte og skil alle lameller
Kom i et glas
Kog lagen op og kom over rødløgene
Bedst efter 1 døgn men kan bruges efter et par timer

Sovs:
Kog balsamico ned til det nærmest er en sirup
Kom fond på og kog ned til ca 2 dl
Pisk kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Ærter: hæld kogt and over og efter 1-2 minutter hældes vandet fra

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Chateau Poujeaux 2010

chateau-poujeaux-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *