Torsk med urtecrust og syltede blomkål

torsk-med-urtecrust-1Her ar urtecrust lavet med ramsløg – uden for sæson kan man nøjes med persille

4 personer
ca. 600 gram torske loin
200 g kartofler
1 stort blomkål
Syltelage: lagen fra et glas rødbeder
Brunet smør. 100 g smør, citronsaft, hakket ramsløg, hakkede haselnødder
Urtecrust:
1 bundt persille
20 ramsløgsblade
2 skiver daggammelt hvedebrød
Citronskal fra 1 citron
ca. 50 gram Smør
salt/peber

ramsloeg

Fisken og urtecrust:
Fisken deles i 4 stykker og drysses med salt/sukker og sættes på køl mindst 1 time
Urtecrust: Persille og ramsløg blendet med tørt hvidt brød, citronskal, salt/peber og smør
Rullet tyndt ud mellem 2 stk bagepapir og kommet på frost.
Når fisken skal tilberedes kommes et stykke urtecrust oven på hvert stykke
Kommes i ovnen ved 150 grader til fisken er lun i midten – tjek med kødnål

Mos:
Halvdelen af blomkålen koges. Kartofler koges
Mos begge dele sammen med (masser) smør. Juster evt. konsistens med kogevandet
Smag til med salt/peber

blomkaal

Syltet blomkål:
Resten af blomkålen deles i meget små buketter og kommes på glas med rødbedesaft.
Helst et døgn før så det kan trække lagen ind

Brunet smør:
Brun en stor klat smør. Når smørret er lys brunt “slukkes” det med citronsaft
Kom hakket ramsløg og hakkede haselnødder i

torsk-med-urtecrust-2

I glasset – en champagne fra Savart “Expression Nature”

savart-expresion-nature

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *