Asparges og Stenbiderrogn

asparges-og-stenbiderrogn-head

Den sidste bakke stenbiderrogn fra fryseren sammen med asparges

4 personer
500 g Stenbiderrogn
8 hvide asparges
1 stort bundt grønne asparges
1/4 l piskefløde
2 citroner
1 bundt dild
En håndfuld ramsløg blade og 1-2 dl olivenolie

asparges-og-stenbiderrogn-2

Stenbiderrogn:
Smag til med salt, en smule sukker og citronsaft

Syrnet fløde:
Åbne piskefløden og pres saft fra en citron ned og ryst et par gange
Lad den stå et par timer på køkkenbordet – derefter på køl

asparges-og-stenbiderrogn-3

Ramsløg:
Blend ramsløgsblade med olie

Hvide asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned. Skær nederste træge del af
Damp dem under låg med lidt vand i ca. 4 minutter alt efter tykkelse – de skal stadig have bid

Grønne asparges:
Knæk den nederste træge del af og damp resten i ca 2 minutter under låg

Anret:
Kom asparges på en tallerken og kom fløden over
Dryp med ramsløgs “pestoen” over fløden
Kom en skefuld stenbiderrogn på og pynt med dild

Server evt. lidt brød til

I glasset en Riesling fra Schätzel

riesling

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *