Grillet Bøf med Morkel og Asparges

boef-med-morkel-1

Tyk bøf på grillen og nye asparges – så er det sommer
Morklerne kan skiftes ud med anden svamp

2 personer
En tyk bøf – her en skåret af en oksefilet
Kartofler
4 stængler Løvstikke
4 hvide asparges
5-6 g tørret morkel
2 dl portvin
3 dl kalvefond
Smør

boeffen

Kødet:
Tag kødet ud fra køl 1 time før den skal tilberedes
Gnid olie ind i kødet og krydr med salt/peber
Steg den ved direkte varme.
Hvor længe afhænger af hvor tyk den er og hvor rød man vil have den
brug evt stegetermometer og sigt efter 56-58 grader

oksefilet

Asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned – skær den nederste træge del af
Grill dem ca 4-5 minutter så de stadig har bid

loevstikke-og-kartofler

Kartoflerne:
Kog dem i saltet vand med halvdelen af løvstikke
Ved servering varmes de op i smør og drysses med hakket løvstikke

Sovs og Morkler:
Morklerne udblødes 1 time i portvin
Sigt portvinen gennem kaffefilter
Skyl morklerne godt og steg dem 2 minutter i smør. Skær dem i mindre stykker
I en gryde kommes portvinen og koges ned til det halve
Kom fond på og kog igen ned til det halve
Kom morklerne i og rør/pisk kolde smørtern i til sovsen tykner en smule
Smag til med salt/peber

Anret:
Skær kædet ud i tykke skiver og læg 1-2 på en tallerken sammen med 2 asparges
Kom kartofler ved og hæld morkler og sovs over

I glasset en Pinot Noir fra 2017, fra Domaine LOEW, Alsace, naturvin

loew-2017

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *