Risotto med Asparges og Ærter

risotto-med-asparges-og-aerter-1

Her en risotto uden kød – nye asparges og ærter løfter retten i sig selv

4 personer
Risotto:
Risottoris – 3 håndfulde (ca. 225 gram)
1 skalotteløg
1 glas tør hvidvin
½ liter kyllingefond (eller bare vand)
10 grønne asparges
2 dl ærter – friske eller frosne
ca. 25 gram smør
1 håndfuld friskrevet parmesan samt høvlet parmesan til pynt

Risotto:
Steg hakkede skalotteløg klare i lidt olie og kom så risottorisen ned og steg med til de begynder at blive klare.
Kom hvidvin i og steg næsten væk.
Kog nu risottoen med fond, lidt af gangen til risene har optaget fonden, så kommes lidt mere i.
Fortsæt sådan i ca. 20 minutter til risottoen er al dente.
Asparges skæres i mundrette stykker, kasser den nederste træge del.
Kom asparges og ærter i en skål og overhæld med kogende vand, efter 1 minut hældes vandet fra.
Kom asparges og ærter op i risottoen og vend rundt.
Tag gryden af og rør en god klat smør og ost i.

risotto-med-asparges-og-aerter-2

Anret som på billedet

I glasset en Champagne fra Clement Perseval, Blanc de noirs, Premier Cru

champagne-clement-perseval-premier-cru

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *