Bøf med Sommergrønt

oksemoerbrad-med-sommergroent-1

Denne ret er bedst i begyndelsen af sommeren hvor man kan få danske asparges, løvstikke, nye kartofler og fine små gulerødder.

Den kan dog sagtens laves hele året rundt og grøntsagerne kan så erstattes med det der er i sæson

4 personer
4 bøffer – her små tykke mørbradbøffer
Nye kartofler
1 bundt løvstikke – eller persille
Spæde gulerødder eller lidt større skåret i mundrette stykker
8 grønne Asparges
Smør
Sovs: 1 dl balsamico, 3 dl kalve- eller hønsefond og smør

Kødet:
Steg kødet i olie de første miutter og kom så en god klat smør på smmen med 2 fed hvidløg

Steg færdigt – tiden? Alt efter tykkelse og hvordan man ønsker kodet rødt/medium

Kartoflerne:
Koges i godt saltet vand med et bundt løvstikke hvis det er i sæson
Ved servering varmes kartoflerne op i smør og drysses med hakket hakket løvstikke eller persille

Grøntsager:
Den nederste træge del af de grønne asparges knækkes af og kasseres
Dampes 3-4 minutter så de stadig har bid
Gulerødderne dampes ligeledes 3-4 minutter så de stadig har lidt bid
Begge dele varmes op i lidt smør lige før servering

oksemoerbrad-med-sommergroent-2

Sovs:
Fond – kan købes hos slagteren eller laves selv. Lav selv SE HER
Balsamico koges til det viser store bobler og nærmest er en sirup
Kom fonden på og kog ned til det halve
Pisk kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Pauillac, Chateau Grand Puy Lacoste 2014

grand-puy-lacoste-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.