Kaos dessert

Jeg vil prøve at lave en dessert hvor jeg maler med de store armbevægelser. Slut med blomster og små pusse nusse ting – her er det kaos der hersker.

Nå men det hele skal alligevel minutiøst tilrettelægges. Tilrettelagt kaos ?? Ja det er som det er – det skal stadig smage godt.

Starter med at lave en marengs og så kan man tilsætte forskellige farver til den færdig piskede masse. Jeg laver røde (rød frugtfarve), grønne (grøn Sosa pulver), Sorte (sort Sosa pulver), og hvide…..ingen farve.

Marengs

200 gram sukker

4 æggehvider

1 tsk eddike

Pisk æggehvider stive – 100 gram sukker tilsættes sammen med eddike og pisk 10 minutter.

Rest af sukker røres i bagefter og det hele fyldes på sprøjteposer

Bag midt i ovn ved 110 grader i ca. 1 time alt efter størrelsen. Men de er færdige når de slipper bagepapiret-

Æble sorbet – synes et skal være hvidt mod al det røde.

5 æbler i saftpresseren. Æblesaften koges op med sukker og vanilje. Smager til så den er sødere end man synes. Når den bliver kold tager det noget af sødmen. Kom lidt citron i også. Kør den på ismaskine og tilsæt 1 pasteuriseret æggehvide når den begynder at fryse.

Efter frys mindst 2 timer.

Jordbær pulver – frysetørret jordbær blendes og sigtes.

Jordbær coulis – jordbær kogt op med sukker og sigtet gennem fin sigte. Tag lidt fra og resten kan bruges til sifon jordbær (herunder)

Jordbær sifon – jordbær koges op med lidt sukker og sigtes i en fin sigte. Husblas udblødes og tilsættes den varme jordbær. Ca. 1 blad husblas pr. 100 ml sirup. Hvis man kommer for lidt i falder den sammen og hvis man kommer for meget i kan en næsten ikke komme ud af sifonen.

2 patroner på sifonen.

Anret

Ja ….denne gang kan jeg ikke give anden anvisning end – as you please :-)

 

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Is - Sorbet and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kaos dessert

  1. Skæg dessert…minder mig helt om en jeg fik for et par år siden under et showcooking arrangement… du kan se den sidst i indlægget her…

    http://godtsulten.dk/?p=488

    Hilsen
    Rasmus

    • Erland says:

      Ja det kan jeg godt se…bortset fra den er noget mere elegant. Det er det jeg synes er sværest …at begrænse sig – men man skal lære at kravle før man kan gå :-)

      Iøvrigt har jeg fået biletter til Showcooking no.13 sidst på måneden – så kan det være jeg får nogle fif …

      /Erland

  2. Pingback: Kaos dessert | Madbevægelsen -- danske madblogs