Grillet Andebryst på Spid

grillet-andebryst-spid-1

Grillet andebryst er let og smagsfuldt
Her bruges løvstikke – men ikke alle er begejstret for dens kraftige smag, så kan det erstattes med persille

4 personer
4 andebryst
8 skiver bacon
4 spyd – metal eller træ (træ skal ligge i blød i vand 1 time først)
Marinade: 2 spsk olie, 1 tsk stødt spidskommen, t tsk honning, 1 tsk røget paprika
Tilbehør (kan varieres efter årstid):
Nye kartofler
Løvstikke
8 hvide Asparges
Smørsovs med citron og løvstikke

grillet-andebryst-spid

Kødet:
Træk skindet af og kassér
Skær bryster i tykke skiver på ca 2 cm
Kom ingredienser til marinade i en frysepose og bland godt
Kom kødet i og læg på køl minimum nogle timer
Vikle bacon om nogle af andebryststykker og kom dem på 4 spid
På grillen skal de have ca. 7-8 minutter alt efter hvor varm den er

Kartoflerne:
Vend dem i olie og hakket løvstikke.
Kom dem i et alu fad og sæt på grill ved indirekte varme til de er møre.
Det tager ca. 15-20 minutter og bør vendes hver 5. minut

Asparges:
Hvide asparges skrælles og nederste træge del skærs af
Kom på grill i ca. 5 minutter – pas på de ikke bliver for sorte

grillet-andebryst-spid-2

Brunet smørsovs med løvstikke:
En god klat smør smeltes og når det er bruset af og bliver lys brun og dufter af nødder “slukkes” varmen med saften af en citron
Hak en håndfuld løvstikke og kom i sovsen

Anret
1 spid sammen med kartofler og asparges
Smørsovs over asparges

I glasset en Italiensk MILIANTI Aglianico Beneventano IGT

milianti

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *