Havtaske med Asparges

havtaske-og-asparges-1

Havtaske filet er god til mange ting b.la. rigtig god til grill
Men her damper jeg den i ovnen med lidt hvidvin og olivenolie

4 personer
800 gram havtaske filet i 4 stykker
8 hvide asparges
8 grønne asparges
4 dl fiskefond
2 dl fløde
2 dl tør hvidvin (eller vand)
Purløg
Brøndkarse
1 dl ærter
2 citroner

havtaske-og-asparges-head

Fisken:
Drys fisken med salt og sukker og sæt på køl 1-2 timer
Kom fisken i et fad med olivenolie og 2 dl hvidvin
Damp i ovnen ved 150 grader til fisken er lun i midten – tjek med kødnål

Sovsen:
Kog fonden ned til ca 2 dl og kom fløde på
Kog lidt ind

havtaske-og-asparges-2

Asparges:
De grønne asparges: knæk den nederste træge del af og skær resten i mundrette stykker
De hvide asparges skrælles fra hovedet og ned
Skær en nederste træge del af og skær dem i mundrette stykker
Damp de hvide i lidt vand og en klat smør til de er al dente
Det sidste 1-2 minut kommes de grønne asparges og ærter ned og damper med

Anret:
Kom fisken på en tallerken sammen med asparges og ærter
Sovsen kan piskes med stavblender for at få lidt skum på
Kom sovsen ved og drys med hakket purløg og lidt brøndkarse

I glasset en fin Bourgogne, Lamy-Caillat, Chassange Montrachet “Les Caillerets” 2014

lamy-caillat_chassange-montrachet

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *