Asparges med Rejer

asparges-og-rejer-3

Asparges og rejer passer godt sammen. Hvis man kan få fat i fjordrejer bliver det endnu bedre

4 Personer
500 gram rejer
ca. 700 gram Grønne asparges
4 tykke hvide asparges eller 8 tyndere
1 dl ærter
4 dl fond – kylling eller grøntsag
1 løg i tern
1-2 dl fløde
Pynt – her purløg og brøndkarse
2 citroner

asparges-og-rejer-2

Hvide asparges:
Skræl de hvide asparges og skær den nederste træge del af
Damp dem i lidt vand med en klat smør til de er al dente

asparges-og-rejer-head

Suppen:
Knæk det nederste træge stykke af de grønne asparges
Tag nogle fra til at servere hele, resten skæres i mindre stykker
I en gryde steges løg, ærter og asparges i 5 minutter uden de tager farve
Kom fond på og kog i ca.15 minutter
Blend det hele og smag til med salt/peber/citronsaft og fløde

asparges-og-rejer-4

Anret:
Kom suppen på en tallerken samen med en hvid asparges et par grønne og rejer oven på
Dryp med citron og drys med salt/peber

I glasset en fin Bourgogne, Lamy-Caillat, Chassange Montrachet “Les Caillerets” 2014

lamy-caillat_-chassange-montrachet

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *