En burger med andebryst og Gomadressing er et dejligt alternativ til en med oksekød
4 Burgere
2 andebryster
4 gode burgerboller
2 lår
1 løg – finthakket
1 lille rød chili eller pulver
1 bundt persille – finthakket
1 skive daggammelt brød
1 dl mælk
1 æg
2 Hjertesalat
1 citron
Gomadressing: 200g sesam, 1 fed hvidløg, 1 spsk honning, saft fra 1 citron, 3 spsk olivenolie, 3 spsk soya, 1spsk mayo
Tilbehør: 500 g kartofler, andefedt og 1 spsk paprika
Dip: Aïoli – mayonnaise smagt til med presset hvidløg
Kødet:
Træk skindet af og steg det ved middel varme så det afgiver fedtet. Det bruges til kartoflerne.
Skær skorpen af brødet, skær resten i små stykker og læg det i en skål med mælk i ca. 1/2 time
Hak kødet fint med kniv eller kort i en foodprocessor
Bland nu kødet med brød/mælk, hakket chili, løg, æg, persille, salt/peber
Form 4 bøffer og steg 5 minutter på hver side
Gomadressing:
Rist sesam på en tør pande.
Kom det hele i en blender og blend godt sammen juster evt. konsistens med lidt vand
Kartofler:
Skær dem i både og vend dem med andefedtet og paprika
Kom dem på bagepapir og i ovnen ved 200 grader varmluft til de er møre og gyldne
Drys med salt umiddelbart før servering
Hjertesalat:
Skær dem i 2 på langs og steg skærefladen i lidt olie
Køl dem af og skær dem i mundrette stykker
Anret:
Varm burgerbollerne og smør underbollen med lidt gomadressing
Oven på kommes andeburgeren og hjertesalat
Slut af ed en god skefuld gomadressing og overbollen
Server kartofler og dip ved siden af