Andeburger med Gomadressing

 

andebruger-med-gomadresing-1

En burger med andebryst og Gomadressing er et dejligt alternativ til en med oksekød

4 Burgere
2 andebryster
4 gode burgerboller
2 lår
1 løg – finthakket
1 lille rød chili eller pulver
1 bundt persille – finthakket
1 skive daggammelt brød
1 dl mælk
1 æg
2 Hjertesalat
1 citron
Gomadressing: 200g sesam, 1 fed hvidløg, 1 spsk honning, saft fra 1 citron, 3 spsk olivenolie, 3 spsk soya, 1spsk mayo
Tilbehør: 500 g kartofler, andefedt og 1 spsk paprika
Dip: Aïoli – mayonnaise smagt til med presset hvidløg

andeburger-med-gomadressing-2

Kødet:
Træk skindet af og steg det ved middel varme så det afgiver fedtet. Det bruges til kartoflerne.
Skær skorpen af brødet, skær resten i små stykker og læg det i en skål med mælk i ca. 1/2 time
Hak kødet fint med kniv eller kort i en foodprocessor
Bland nu kødet med brød/mælk, hakket chili, løg, æg, persille, salt/peber
Form 4 bøffer og steg 5 minutter på hver side

laar-og-bryst-hakket

Gomadressing:
Rist sesam på en tør pande.
Kom det hele i en blender og blend godt sammen juster evt. konsistens med lidt vand

andeburger-med-gomadressing-4

Kartofler:
Skær dem i både og vend dem med andefedtet og paprika
Kom dem på bagepapir og i ovnen ved 200 grader varmluft til de er møre og gyldne
Drys med salt umiddelbart før servering

Hjertesalat:
Skær dem i 2 på langs og steg skærefladen i lidt olie
Køl dem af og skær dem i mundrette stykker

Anret:
Varm burgerbollerne og smør underbollen med lidt gomadressing
Oven på kommes andeburgeren og hjertesalat
Slut af ed en god skefuld gomadressing og overbollen

Server kartofler og dip ved siden af

andeburger-med-gomadressing-head

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *