And med pasta og oliven – Maccheroni alla Chitarra

pasta-and-oliven-head

Hjemmehakket grofthakket andekød fra lår og bryst sammen med pasta

Maccheroni alla chitarra – der skal man bruge en Chitarra,
men ikke alle har sådan en så man kan bare bruge en kniv, se længere nede

pasta-and-oliven-3
4 personer
2 Andelår
2 Andebryster
300 g tørret pasta – eller 400 g frisk hjemmelavet pasta
1 håndfuld oliven
1 dåse hakket tomat
1 chili
2 fed hvidløg – finthakket
1 løg – finthakket
Parmesan
Basilikum blade

laar-og-bryst-hakket

Kødet
Tag først skindet af både bryst og lår
Kom det på en pande og steg lidt så du får lidt stegefedt som vi skal bruge til at stege i, kasser skindet efterfølgende
Skær kødet fra lår og hak det sammen med brystkødet
På panden med andefedtet steges løg og hvidløg ved lav temperatur ca. 5 miutter
Skru op for varmen og kom kødet på og giv det stegeskorpe
Kom tomat på og lad det koge i ca. 15 minutter
Smag til med hakket chili, salt og peber

pasta-ala-chitarre

Hjemmelavet pastaMaccheroni alla chitarra:
Maccheroni alla chitarra – SE MERE HER 
400 gram mel (3 dele Tippo 00 og 1 del Durum)
4 æg
1 spsk olivenolie

Ælt ingredienserne sammen – ælt 5-10 minutter og kom dejen i en frysepose
Lad den hvile på køkkenbordet 1 times tid
Rul den tyndt ud
Hvis du ikke har en Chitarra skal dejen lægges sammen eller rulles sammen og med en kniv skæres 3 mm brede strimler
Kogetiden for frisk pasta er ca. 3 minutter
Tip – lav meget og frys det ned. Når man skal bruge det tages det direkte fra frost og ned i kogende vand

pasta-and-oliven-2

Anret:
Befri oliven for sten ved at mose dem men en finger og fjern sten
Kom pasta/kødsovs på en tallerken og oliven oven på
Pynt med høvlet parmesan og basilikum blade

pasta-and-oliven-4

I glasset en Bordeaux fra Pauillac, Reserve de Comtesse de Lalande 2009, 2.vin 2.cru Pichon Loungeville LaLande

bordeaux

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *