Andebryst med Ale

and-og-ale-head

En let hverdags ret uden at gå på kompromis på smagen

4 personer
4 andebryst
1 dåse Ale – her en Ale no.16
1 løg
3 porre
4-5 gulerødder
3 skiver bacon
2 tsk tomatpure
1/4 l piskefløde
Kartofler
Små tomater
Persille

and-og-ale-3

Andebrystet og sovsen:
I en gryde gives andebryst stegeskorpe på begge sider og lægges til side
I samme gryde kommes løg i tern og bacon skåret ud i mindre stykker
Steg ca. 5 minutter ved lav varme
Gulerødder skæres i mundrette stykker og porren i skiver – kom det ned i gryden
Steg yderligere nogle minutter og kom så tomatpure ned og lad det stege med 2 minutter
Kom andebryster ned til grøntsagerne og hæld en øl over
Kog ca. 12-13 minutter og sigt derefter kogelagen over i en anden gryde
Kog lidt ned og kom så fløden på – kog lidt ned
Jævn med lidt maizena, bare så det ikke er helt tyndt
Kom grøntsagerne tilbage i sovsen

Andebryster duppes tørre på skindsiden og gives stegeskorpe på en pande

and-og-ale-2

Kartofler:
Skær kartoflerne i tykke skiver og vend dem med olivenolie, salt/peber og tomater
Sæt i ovnen i et fad ved 200 grader varmluft til de er møre

Anret:
Kom kartofler på en tallerken og en god skefuld sovs/grøntsager ved siden af
Skær andebrystet ud i skiver og kom oven på sovsen
Drys med hakket persille

I glasset en Pinot Noir fra Alsace LOEW Westhoffen 2017

domaine-loew

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.