Baguette – hvidløgs Baguette

baguette-2

Dette er et ret let brød at lave og kan laves ret hurtigt.
Jeg bruger her både letmælk og kærnemælk men man kan udelade kærnemælken og erstatte den med mere alm. mælk
Kærnemælken gør at brødet kan virke en lille smule som om der er surdej i

3-4 brød
2 dl mælk
1 dl kærnemælk
30 g gær – ca 10 gram hvis det skal koldhæve
1 tsk salt
3 spsk olie
ca. 400-500 gram mel gerne tippo 00
1 æg til pensling
Hvidløgs baguette: 3 fed hvidløg (pr. brød) og 50 g smør

baguette-head

Lun mælken og rør gæren ud
Kom halvdelen af melet sammen med olien
Rør det godt sammen og kom salt i
Kom nu mere mel i indtil dejen er let smidig

Lad det hæve ca. 30-40 minutter til det er doblet i størrelse
Koldhæve – på køl til dagen efter og tag det ud 1 time før brug

Slå dejen ned og form Baguette
Sæt dem til hævning 30-40 minutter med klæde over
Pensl med sammenpisket æg og skær en dyb ridse ned langs hele brødet

Tænd ovnen på 230 grader med et fad vand i bunden
Sæt baguettes ind øverste i ovnen og bag ca. 13-15 minutter

Hvidløgs Baguette:
Mos presset hvidløg sammen med smørret
Skær en masse riller halvt ned i brødet med ca. 2-3 cm mellemrum og kom hvidløgs smør i
Sæt i ovnen til brødet er gennemvarmt og smørret smeltet

hvidloegsbroed

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.