Hummer med Blodgrape Beurre Blanc

hummer-fennikel-blodgrape

Hummer med en Blodgrape Beurre blanc. Simpelt syrligt og smagsfuldt
Både fennikel. kørvel og estragon har laksids noter og her hjulpet på vej med Pastis, som kan undværes hvis man ikke har

2 personer
ca.6-800 gram Hummer
1 Fennikel
2 Blodgrape
Smør
2 cl Pastis (kan udelades)
Kørvel
Estragon

hummer-fennikel-blodgrape-3

Hummer:
Afliv hummeren og kog den 6-8 minutter alt efter størrelse
Pil kødet ud af halen og kløerne. Skær alen ud i mundrette størrelser
Gem skallerne på frost til en hummer bisque
Lige før servering steges hale og kløer kort i smør

Blodgrape Bisque:
Pres saften ud af begge grape og kom det på en pande
Kog det ind til det halve og tag det af blusset
Pisk nu kolde smørtern i til saucen tykner en smule og server straks
Gerne på lune tallerkener da sovsen med smør hurtigt vil blive kold

hummer-fennikel-blodgrape-2

Fennikel:
Skær fennikel i meget tynde skiver og kom dem i en gryde med en god klat smør og Pastis
Kom låg på og lad det dampe nogle minutter til det er mørt

Anret:
Kom Fennikel på en tallerken og hummer oven på
Kom blodgrape Beurre Blanc rundt om og slut med estragon og kørvel

I glasset en sprød syreholdig Chardonnay fra Craft Wine, Origin Wine Co. Stein Vineyard “ORIGIN” 2014
De laver kun 45 kasser af den vin så limiteret

craft-wine-origin

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.