Scaloppine af Andebryst

scaloppine-af-andebryst-head

Scaloppine eller Escalopes er tynde stykker kød stegt kort på en pande
Ofte er Scaloppine kalvekød.
Prøv denne med andebryst, det smager forrygende og er super nemt at lave.

4 personer
2 andebryst
Ca. 1 kg kartofler
2 spsk friskrevet parmesan
1 bundt persille
1 bundt purløg
1 dl Marsala eller portvin
1 citron
Smør

scaloppine-af-andebryst-4

Andebryst:
Træk skindet af og kasser
Skær brystet ud i ca. 1 cm tykkelse
Læg kødet mellem 2 fryseposer og bank det fladt med en kødhammer eller gryde
Vend kødet i mel og steg det på en pande i smør/olie – halvt af hver

scaloppine-af-andebryst-3

Sovs:
Når kødet er stegt tages det af og vinen kommes på sammen med saft af 1/2 citron
Kog det lidt ned så alkohol forsvinder
Rør/pisk kolde smørtern i så det tykner en smule.
Kom hakket persille i og kom kødet tilbage og hold det varmt til det skal serveres

scaloppine-af-andebryst-2

Kartofler:
Kog kartoflerne og køl dem lidt af
Mos dem med hænderne eller en gaffel – kun ganske lidt
Kom dem på en bageplade med bagepapir
Drys med hakket purløg og parmesan
Kom det i ovnen ved 200 grader varmluft til overfladen er gylden

Anret som på billedet

I glasset en naturvin fra LOEW, Westhoffen Pinot Noir 2018

domaine-loew-pinot-2018

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *