Pighvar med fyldt Morkel

pighvar-med-morkel-headMorkler er dyre men dejlige. Her serveret på en pighvar med en souffle fars af torsk

4 personer
4 Pighvar filet
1 Fennikel
4 dl fiskefond – kogt på pighvarben med hvidvin
1/4 piskefløde
Souffle fars:
200 g torsk, 2 æggeblommer, salt, fløde

pighvar-med-morkel-2

Souffle fars:
I en foodprocessor køres torsken til den er finthakket.
Kør den nu sej med salt – dette gøres for farsen skal kunne optage væsken.
Fortsæt med at køre farsen og kom æggeblommerne i.
Juster nu konsistens med fløde. Den skal være lidt mindre fast end til fiskefrikadeller.

Morkel:
Udblød morklerne i lunken vand nogle timer
Skyl dem godt og fyld dem med soufflefars
Steg dem på en pande lige før servering – farsen skal være lun i midten, tjek med kødnål.
Resten af farsen kan bruges til lækre luksus fiskedeller

Pighvar:
Drys med salt/sukker og sæt dem på køl et par timer
Kom dem i et fad og ind i en 150 grader varm ovn til de er lune i midten – tjek evt. med kødnål
Tager ca 8-10 minutter

Fennikel:
Skær den meget tyndt og kog/steg dem i smør til de er al dente uden de tager farve

pighvar-med-morkel

Sovs:
Køb en fond eller lav den selv: Kog fiskeskroget i hvidvin med urter i 20 minutter
Sigt og kog ned til ca 2 dl – kom 2 dl fløde på og kog ind til den tykner lidt

Anret:
Kom fennikel i bunden af en tallerken og en filet oven på
Kom sovs hen over og afslut med en fyldt morkel

I glasset: Champagne Pierre Baillette “Coeur de Craie Trois Puits”

champagne

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *