Tapas – eller bare mange små retter

bordet

Havde lige lyst til lidt hjemmelavet tapas eller antipasti eller….bare masser små retter
1.Burrata med skinke og olivenolie

burrata-med-skinke

 

 

 

 

 

2.Dybstegte Blæksprutteringe med panko – se længere nede

blaeksprutte-ringe

 

 

 

 

 

3.Butterdejspakker med spinat, forårsløg, citron, smøreost, feta og pinjekerner – se længere nede

butterdejspakker

 

 

 

 

 

4.Æbleskiver med anderilette drysset med eddikepulver – SE HER 

aebleskive-med-and

 

 

 

 

 

5.Courgetter på grill med bøffelmozzarella, tomat og basilikum – se længere nede

courgette-med-boeffelmozarella

 

 

 

 

 

6.Dampet King Crab klo SE HER 

king-crab-klo

 

 

 

 

 

7.Ristet brød med hvidløg, skinke, tomat, basilikum, parmesan

skinke-med-tomat

 

 

 

 

 

8.Ristet brød med tatar og cornichoner – hak noget mørbrad og server på ristet brød

tatar

 

 

 

 

 

9.Gammel modnet balsamico med modnet parmesan – let men dyr

old-balsamico-and-cheese

 

 

 

 

 

 

10.Saltede mandler – se længere nede

salte-mandler

 

 

 

 

11.Pesto og oliven – købt færdiglavet hos ostehandleren

12. Det hele serveret med: Flettet brød med pesto og mozzarella SE HER 

broed-5

 

 

 

 

 

Dessert:
Citroncreme-trifli SE HER 

citroncreme-trifli

 

 

 

 

 

Vinene var
Hvid – Domaine Cordier Pouilly-Fuissé, Vieilles Vignes 2013 og
Rød – Hacienda de Monasterio, Ribera del Duero reserva 2009

pouilly-fuisse-2013 hacienda-2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Butterdejspakker med spinat:
1 stor håndfuld spinat, 4 forårsløg, 2-3 spsk smørreost, 1 spsk fetaost, 1 spsk ristede pinjekerner
Blend det hele til en grov masse
Skær butterdej ud i ønsket størrelse små/store og pak masen ind
Pensl med sammenpisket æg og sæt i ovnen ved 180 grader til de er gyldne (ca. 20 minutter)
Server lune

Dybstegte Blæksprutteringe med panko:
Blæksprutte (10armet) hylster skæres i skiver/ringe
Paner i mel/æg/panko rasp og steg i 180 grader varm olie til de er gyldne
Server straks

Courgetter på grill:
Tyndskåret courgetter vendt med olivenolie og stegt på en grillpande
Pakket rundt om tomat/mozarelle/basilikum (ligesom en Insalata Caprese)

Saltede mandler:
4 spsk salt røres ud i 2 dl kogende vand
Kom 200 g mandler i og tag af blusset – lad stå 20 minutter
Sigt vandet fra og kom mandlerne på en bageplade med bagepapir
Sæt i ovnen ved 150 grader ca. 25 minutter – vend dem efter de første 10 minutter og igen efter endnu 5-10 minutter

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *