Oksefilet bøf med Pommes Rösti og blomkål

oksefilet-boef-med-rosti-2

Pommes Rösti og kød så er jeg glad.

Ikke den mest fotogene ret – men smager godt

4 personer
4 bøffer – her skåret af oksefilet
Smør
Timian
2 fed hvidløg
Rösti:
500 g kartofler
1 løg
1 citron
en spsk hakket persille
1 æg
Blomkål:
1 lille blomkålhoved
1-2 fed hvidløg
Smør
Citronskal/-saft
1 spsk kapers

Bøffen:
Steg den på en pande med olie
Når den har fået stegeskorpe kommes smør, timian og hvidløg der lige er knust med hånden
Med en ske øser man smørret over bøffen til den er stegt færdigt
Lad den hvile 5 minutter før servering. Krydr med salt/peber

Pommes Rösti:
Riv kartoflerne og pres så meget væske ud af dem som muligt.
Lettest ved hjælp af et viskestykke – vrid til væsken kommer ud
Riv løg og bland med kartoflerne sammen med citron, persille, æg og alt/peber
Del i 4 og steg “pandekager” af hver til de er møre og gyldne

oksefilet-boef-med-rosti

Blomkål:
Del blomkålen i små buketter og kom dem i en gryde med en god klat smør
Kom også hakket kapers i sammen med perset hvidløg og skal og saft af 1/2 citron
Kog stille og roligt under låg til blomkålen er al dente – må ikke tage farve
Smag til med salt/peber

Anret som på billedet

I glasset en Hermitage – old school, fodtrampet vin fra mesteren på bjerget.
Bessard/Meal 2014

hermitage-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *