Dunderi er dumpling lavet af ricotta, æggeblommer og parmesan….nå ja lidt mel for at holde det sammen
En ret fra Amalfi kysten
Serveres oftest blot i en sovs lavet af masser af smeltet smør med citron skal/saft
Drys med lidt parmesan ved servering.
Enkelt og nemt/smagfuldt og flot – en ret i sig selv
Men skal det enkle ødelægges kan man som her tilføje lidt stegt fisk (her Kulmulefilet) og stenbiderrogn
4 personer
300 gram stenbiderrogn
300 gram Kulmulefilet
Dild
1 citron + 1 citron til sovsen
Dunderi:
1 bæger ricotta 250 gram
3 æggeblommer
1 håndfuld friskrevet parmesan
1 knivspids muskat
salt
ca. 80 gram mel
Sovs – ca. 100 g smeltet smør og citronsaft
Sovs:
I en stor pande kommes smør og saft af 1 citron – smag til.
Varmes op og er klar til at Dunderi kan kommes over på panden
Dunderi:
Rør ricotta med æggeblommer, parmesan, muskat og salt
Kom mel i, men kun så de lige kan holde formen – hvis der bruges for meget bliver de for bastante
PS tip – rul dine Dunderi over en gaffel så den får et hulrum i midten,
og en rillet overfalde som begge dele er med til at samle sovsen op.
Koges i saltet vand til de kommer op til overfladen og overføres til panden med smør og citron
Stenbiderrogn smages til med salt og citron
Kulmule:
2 timer før drysses de med salt/sukker og stilles på køl
Steges i mør på en pande til en lun kernetemperatur
temperaturen tjekkes med kødnål – stik den i fisken 5 sekunder og før den op til læben
Den skal være lun ikke kold og slet ikke VARM
Anret som på billedet
I glasset:
Når vi nu er på Amalfikysten kan man jo lave en sommerlig drink
Limoncello Spritzer -2 dele prosecco, 1 del Limoncello og 1 del mineralvand, masser af is ….nogle kommer også lidt tonic i