Når skiferien ikke blev til noget i år skal jeg da have Knödel alligevel.
Her en kartoffel knödel med fyld af andelår og svampe på toppen
En god mættende efterårsret
4 personer
2 andelår
2 løg – 1 til kogelagen og 1 til sovsen
1/2 dl balsamico
1-2 dl portvin
4 skiver pancetta eller god bacon i tern
1 kg bagekartofler
2 æg
ca.100 g hvedemel
salt
400 g Champignon
1/4 pisefløde
1 bundt purløg
Andelår:
I en gryde kommes andelår og 1 løg skåret i 4
Top med vand og kog 2 timer
Tag lårene op og pil kødet af
Sigt og kog lagen ned til ca. 2 dl
Sovsen:
I en gryde koges balsamico og portvin ned til den næsten bliver en sirup
Kom den nedkogte lage fra lårene i og kog et par minutter
På en pande steges pancetta og løg skåret i små tern
Kom andekødet på sammen med sovsen og kog sammen
Der skal ikke være mere sovs end det lige kan samle sig om andekødet
Kartoflerne:
Koges og moses
Lad det køle lidt af
Bland æg, salt og mel i til en homogen dej som kan formes uden at gå i stykker.
Smag til med salt
Brug så lidt mel som muligt ellers bliver den for bastant
Samle Knödlen:
Kartoffelmassen formes som en tennisbold med andekødet i midten
Lettest med fugtige hænder
Koges til de kommer op til overfladen – ca. 15 minutter
Champignon alla creme
Champignon skæres i skiver og steges i smør
Efter de er møre kommes piskefløde på sammen med saft fra 1/2 citron og koges ind så det tykner lidt
Anret
Knödel på en lun tallerken og champignon oven på
Drys med snittet purløg
I glasset en Bordeaux fra Pessac-Léognan, Chateau Haut-Bergey 2015