Kammusling med morkelsmør og stegte morkler bagt i skal
De kan laves i forvejen og bare sættes i ovnen når de skal bruges
4 personer
8 kammuslinger (eller 4 hvis de er meget store)
Skaller eller blot stanniol
Basilikum pesto
1 citron
10 g Tørrede morkler
100 g Smør
Morkelsmør:
Smør skal have stuetemperatur
Udblød alle morklerne 1 time i lunkent vand
Skyl morklerne godt og dup dem tørre
Steg dem 5 minutter i smør
Tag nogle fra til at komme oven på retten
Hak resten fint og bland med smørret
Pak smørret ind i stanniol eller køkkenfilm
Sæt på køl til smørret er stift
Kammuslingerne:
Drys kammuslingerne med salt og sukker og sæt dem på køl mindst en time
I en kammuslingeskal eller et stykke stanniol kommes en lille tsk pesto
Kom kammuslingerne oven på og en god skive morkelsmør
Riv lidt citronskal på hver og giv dem et par dryp med citronsaft
Dæk skallerne med stanniol. Hvis der ikke bruges skaller skal stanniol pakken bare lukkes sammen.
Sæt i 150 grader varm ovn i 20-25 minutter – tjek med kødnål at de er lune i midten
De hele stegte morkler skæres i mindre stykker og kommes oven på ved servering
Server gerne lidt brød til
I glasset en moden Riesling fra Schätzel, Hipping GG 2012