Flettet Brød med Pesto og Mozzarella

broed

Et fint brød til f.eks. en gang antipasti eller tapas eller bare til en salat
Let at lave og smager godt

1 brød:
2 dl mælk – gerne stuetemperatur
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk olivenolie
300-325 g mel
1 lille glas basilikum pesto
1-1,5 frisk mozzarellakugle

broed-6

Rør gæren ud i mælken sammen med sukker og olie
Rør/ælt melet i lidt af gangen
Når ca. halvdelen er kommet i tilsættes saltet
Fortsæt med at ælte og komme mel i til dejen er smidig
Brug gerne en røremaskine
Sæt til hævning lunt i ca 1 time

Rul dejen relativt tyndt ud i en rektangel – aflang firkant
Smør pesto på og skær mozarellakugle ud i tynde skiver og fordel oven på pestoen

broed-5

Rul nu dejen sammen på den lange led så du får en lang dejpølse/roulade
Skær så på langs men undgå at skære i de første ca. 3 cm som så holder den sammen
Flet nu hele vejen ned – når den er flettet trækkes enderne sammen så man får en cirkel – se billederne
Flyt over på en bageplade med bagepapir og lad den hæve yderligere ca. 1 time

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter til det er gyldent
Det er svært at bage det for meget da pesto og mozzarella gør at brødet forbliver blødt og saftigt

broed-1

broed-2

broed-3

broed-4

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Flettet Brød med Pesto og Mozzarella

  1. Henrik Rasmussen says:

    Hej Erling

    Snoede du brødet eller fletter du det inde i det opskåret stykke

    På forhånd tak

    • Erland Hansen says:

      Jeg skærer 2 “ben” som jeg fletter og bagefter samler jeg det til en ring….hvis det giver mening ..svært at forklarer