Hummer ala Newberg i Vol au vent

hummer-newberg-head

Hummer ala Newberg er relativt nemt og smager forrygende
Vol au vent laves nemt af færdigkøbt butterdej

hummer-1
2 personer – 4 hvis det er til en lille forret:
En stor frisk Hummer
Klaret smør (smør smeltet og bundfald kasseret)
1 knivspids cayenne peber
En smule friskrevet muskatnød
1 dl fløde
2-3 æggeblommer
1 tsk. tomatpuré (smags sag om man vil, det giver en flottere farve men ikke med I oprindelig opskrift)
2 cl cognac eller sherry
Vol au Vent – Frossen butterdejsplader og 1 æg

hummer-newberg-2

Start med at slå hummeren ihjel og kog den 5 minutter i vand med en skefuld sukker.
Den færdig tilberedes på panden senere.
Drej halen af og klip op så skallen kan fjernes.
Knus kløerne let og vrik kødet ud, se om du kan få lidt kød ud af ben også
Skær alt i mundrette stykker.

Klaret smør: varm smør langsomt op og kasser bundfaldet –
ved at hælde det klarede smør over på en pande uden bundfaldet.
Skallerne kommes på og steges 4-5 minutter ved medium temperatur, så det ikke brænder på men afgiver smag.
Kom til sidst tomatpuré på og steg lidt kraftigt i 1-2 minutter.

hummer-newberg-3

Fjern skaller og kom cognac og eller sherry på og varm igennem for at få alkohol brændt af
Kom cayennepeber og muskatnød på. Lad panden køle lidt af.
Kom hummerstykkerne på og varm igennem nogle minutter for at færdigtilberede hummerkødet,

Pisk æggeblommer sammen med fløden og kom på panden.
Varm nu forsigtigt op og rør mens flødeblandingen tykner.
Pas på det ikke bliver så varmt at æggene skiller.

Vol au Vent- 4 stk:
Udstik butterdejen i 8 store cirkler af ca. 12 cm og udstik en mindre cirkel i de 4
Sådan at der er 4 store cirkler og 4 ringe af ca. 1 cm bredde
Pensl begge dele med sammenpisket æg og læg ringene oven på de store cirkler
Prik bunden og sæt i en 200 grader varm ovn til de er gyldne og hævede ca. 15 minutter
Fjern forsigtigt det inderste så der er plads til fyld

I glasset: Chardonnay: Omero (Chad Stock) Minimus “Chardonnay Dijon free” 2016

chardonnay-minimys-dijon-free

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *