Spicy svinekæber med polenta

spicy-svinekaeber-med-polenta-1

Jeg bruger her tørrede Guajillo chili, de er ikke så stærke.
Hvis man ikke har og gerne vil lave retten alligevel kan ma erstatte med lidt chili pulver.
Men jeg anbefaler dog man køber nogle og har dem liggende, bruges meget i det mexikanske køkken.

chili-og-chorizzo

4 personer
8 svinekæber
1 liter tør rødvin – ikke den dyreste
1 løg
2 tsk røget paprika
1 chorizzo pølse – ca.10-15 cm i skiver
3-4 Guajillo chili
1 spsk tomatpuré
Perleløg
Et bundt persille
Polenta:
2 dl polenta
75 gram spinat
30 gram smør
1 håndfuld friskrevet parmesan
Bagte løg:
5 store bananskalotteløg
1 spsk honning

spicy-svinekaeber-med-polenta-head

Svinekæberne:
Læg Guajillo chili i blød nogle timer i lunkent vand.
Skrab kerner ud og hak dem fint
Svinekæber: hinde på bagsiden fjernes hvis slagteren ikke allerede har gjort det
Giv dem stegeskorpe i en gryde der kan tåle at komme i ovnen
Kom løg (snittet i grove tern), chorizzo i skiver, perleløg og røget paprika i gyden sammen med lidt tomatpuré
Lad det stege med nogle minutter før der hældes vin på
Kom låg på og sæt i ovnen 2 timer ved 180 grader

Når det er færdigt fiskes kødet op og lagen koges ned og piskes smørtern i
Hvis der ønskes en tykkere sovs kan det jævnes lidt med maizena
Kom kødet tilbage

spicy-svinekaeber-med-polenta-2

Polenta
Koges som anbefalet på posen
Når det er færdigt vendes frisk spinat i polentaen så det falder sammen
Smag til med smør og parmesan

Bagte løg:
Kom løg med skræl i ovnen til de er meget møre
Fjern skræl og hak i mundrette stykker og vend dem med honning

Anret som på billedet med hakket persille over

I glasset en vin fra det nordlige Rhone. Guillaume Gilles, CORNAS 2014

cornas-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *