And med Bearnaisekartofler

and-med-bearnaisekartofler-head

Det kan for nogle være skræmmende at lave en bearnaisesovs.
Det er også ret fedt og med masser af smør
Denne metode giver en meget nemmere bearnaise smag og er nem og virker hver gang

Det er egentlig blot en varm kartoffelsalat med æggeblommer og estragon.
Så den kan også laves uden og så blot serverer den varme kartoffelsalat til andebrystet, det er også godt.

4 personer
2 andebryst
500 gram kogte kartofler i tykke skiver
100 gram smør
1 stort løg i skiver
1 dl æbleeddike
1-2 tsk sukker
1-2 spsk vand
1 bundt Friskhakket estragon – eller 1 spsk tørret
2 æggeblommer
Ærter Francaise:
50-100 g bacon skåret i tern
150 g frosne perleløg
3-400 g ærter

and-med-bearnaisekartofler-2

Andebrystet:
Rids skindsiden og fjern hinder på kødsiden
Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande
Steg til skindet er gyldent
Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 60 grader
Lad det hvile 10 minutter før udskæring

Ærter Francaise:
Steg bacon gyldent, kom ærter og løg i og varm igennem

Bearnaisekartofler:
Steg løg bløde i smørret uden det tager farve
Kom vand, sukker og eddike på og varm igennem.
Kom kartoflerne på og varm igennem
Tag gryden af blusset
Drys med hakket estragon og vend æggeblommer i
Smag til med salt/peber
Server straks

Anret
Kom kartofler og ærter Francaise på en lun tallerken
Kom skiver and på og drys med lidt salt

and-med-bearnaisekartofler-1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *