Labskovs med And

labskovs-med-and-1

Labskovs eller Skipperlabskovs er oftest lavet med oksebov eller oksebryst
Men denne version med and er super nem og dejlig

4 personer
2 Andelår
2 løg
5 peberkorn
5 laurbærblade
1 kg kartofler
1 spsk æbleeddike
Sennep
3 rødbeder
1 spsk honning
2 spsk balsamico
Purløg
Evt. rugbrød som tilbehør

Andelåret:
Kog andelåret i vand med peberkorn og et løg skåret i 4 stykker
Kog 2 timer og sigt derefter fonden fra
Pil kødet fra lårene og kasser skind og ben

Labskovs:
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern
Skær 1 løg i skiver og steg dem i smør uden de tager farve
Kom kartoflerne ned til løgene sammen med laurbærblade
Kom fond på men ikke det hele
Kog stille og roligt til kartoflerne begynder at blive møre
Kom andekødet ned og rør rundt
Kog videre til nogle af kartoflerne begynder at falde fra hinanden og blive til mos
Meningen er at der skal være mos men også hele kartoffelstykker
Smag til med salt/peber og æbleeddike

Rødbeder:
Skræl rødbederne og skær dem i stave
Pak dem i staniol sammen med honning og balsamico
Kom dem i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time

labskovs-med-and-2

Anret:
Kom en god skefuld labskovs på en tallerken og drys med hakket purløg
Server med rødbeder og sennep
Klassisk serverer man også rugbrød til

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *