Svampesuppe er let at lave og smager forrygende
Her med et ristet brød med pancetta og parmesan, brug gerne en god bacon istedet
4 Personer
500 g blandede svampe eller markchampignon
1 løg
et par kviste timian
0,5 – 0,75 l kyllingefond
1/4 l piskefløde
1 citron
1 løg i tern
1-2 fed hvidløg i tynde skiver
4 skiver brød
4 skiver pancetta eller god bacon i tern
1 spsk friskrevet parmesan
1 bundt purløg
Suppe
Steg løg bløde sammen med hvidløg uden de tager farve
Steg svampe ved hård varme til de er møre. Kom Timian ved de sidste minutter
Kom fond på og lad det koge ca 20 minutter
Tag timiankviste op og blend suppen
Kom fløde på og kog ind til ønsket konsistens
Smag til med salt/peber og citron
Brødet
Steg pancetta
Steg brødet i pancetta fedtet
Kom pancetta på brødet og drys med parmesan og hakket purløg
Anret som på billedet
I glasset en Bordeaux, Chateau Gressier Grand Poujeaux 2010