Svinekæber med 2 slags mos

svinekaeber-head

Der er ikke meget der er lige så smagsfuldt som svinekæber.
Nemt at lave, tager lidt tid men det passer sig selv

4 personer
4 svinekæber
1 løg
4 kviste timian
1 øl – helst ALE her: “Ale no.16”
1 gulerod
2 fed hvidløg
2 tsk tomatpure
2 bagekartofler
1 stor sødekartoffel
Smør
Purløg
Syltede sennepskorn : 4 spsk gule sennepskorn, 1,5 dl eddike, 1/2 dl vand og 1 dl sukker

Kødet gives stegeskorpe i en gryde der kan tåle at komme i ovnen
Skær løget i 4 stykker og steg det samen med kødet
Kom tomatpure på og steg 1-2 minutter uden det brænder for meget på
Kom øl, timian, hvidløg og gulerod ved og top evt. med vand
Sæt i ovnen ved 160 grader i ca. 2 timer til kæberne er helt møre

Tag kæberne op og sigt væsken/fonden fra
Kog fonden ned til ca 2 dl og pisk kolde smørtern i
Varm kødet op i sovsen

svinekaeber-2

Syltede sennepskorn:
Giv sennepskorn et opkog i lagen og lad dem simre ca. 5 minutter. Kom på glas
Kan holde sig længe på køl og er bedst når de lige står min. 1 døgn

Kartoffelmos
Skræl begge typer kartofler og skær dem i store tern
Kog dem i hver sin gryde til de er møre, hæld vandet fra
Mos med kartoffelmoser eller stort piskeris
Smag til med salt og peber
Kom sødekartoflerne op til den almindelige kartoffelmos
Rør forsigtigt en enkeltgang så de ikke blandes helt men man stadig kan se de to forskellige farver

Anret som på billedet og drys med hakket purløg

I glasset Chateau Haut-Bergey 2015

haut-bergey

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *