Quesadillas med Andelår

quesadillas-med-andelaar-1

Quesadillas er mexicanske tortillas med ostefyld og stegt på en pande, hele oven på hinanden eller foldet som en halvmåne
Men Quesadillas fås også med forskelligt fyld og kun fantasien sætter grænsen

Her med lækkert fyld af andelår

quesadillas-med-andelaar-3

4 personer
4 tortillas
2 andelår
Kogelagen – 1 løg, 2 fed hvidløg, 5 peberkorn
1 løg
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk røget paprika
1 drys chili
1 spsk honning
2 spsk soya
2 håndfulde vasket spinat
1 bæger flødeost naturel 200g (f.eks Philadelphia)
2 citroner
Evt. friskrevet parmesan – men kan udelades
Guacamole: 2 modne avocado, saft fra 1/2 citron, 2 spsk cremefraiche, 2 fed hvidløg (presset)
Salat

quesadillas-med-andelaar

Andelår:
Kog andelårene i vand ammen med 1 løg, 2 fed hvidløg, 5 peberkorn i 2 timer
Tag lårene op og pil kødet af, del det i mundrette stykker
Kogelagen kan fryses og bruges en anden dag til en god andesovs

På en pande steges snittede løg bløde
Kom andekødet på sammen med koriander, paprika og honning
Steg nogle minutter og kom så soya og citronsaft fra 1/2 citron på
Steg videre nogle minutter

Guacamole:
Blend/mos avocado sammen med hvidløg, cremefraiche og citronsaft

Samle retten:
På alle 4 tortillas smørres flødeost
På de to tortillas fordeles spinaten og riv evt. parmesan over
Fordel nu andekødet oven på spinaten
Kom de sidste 2 tortillas oven på så man har to ens sammenlagte Quesadillas
Steg den hver for sig på en stor stegepande på begge sider – pres dem under stegning lidt ned med en anden pande eller gryde
Hvis du ikke har en stor nok pande kan man skære den i to før stegning
Efter stegning skæres den ud i 4 eller 8 stykker og serveres med guacamole og salat

I glasset en mexicansk øl som f.eks. SOL eller Corona

quesadillas-med-andelaar-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *