Forret med And og Pastinak

and-med-pastinak-1

Denne ret er ment som en forret eller som en ret i en større menu
Men den kan selvfølgelig skaleres op til en hovedret

4 personer
4-6 pastinakker. Sørg for at købe de største Pastinakker
1 Andebryst
1 citron
Sovs: fond kogt på 1 andelår, 1 dl portvin, 1/2 dl balsamico, smør
Smør
Pynt. her oregano, men brug gerne andet f.eks. persille, brøndkarse…

pastinak-skiver

Andebrystet:
Rids skindsiden og fjern hinder på kødsiden
Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande
Steg til skindet er gyldent
Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 60 grader
Lad det hvile 10 minutter før udskæring

Sovs:
Kog et andelår i 2 timer.
Fonden koges ned til ca. 1 dl
I en gryde kommes portvin og balsamico og koges ned til det nærmest er en sirup
Kom den nedkogte fond på og kog op
Tag af blusset og kom kolde smørtern i mens der piskes
Server straks

and-med-pastinak-2

Pastinak:
Skræl dem
Skær 4 tykke skiver af de største pastinakker – resten til mos
De tykke skiver bages møre i ovnen dryppet med lidt olivenolie
Kan laves i forvejen og varmes når der skal serveres

Mos: kog resten af pastinakker møre og hæld vandet fra
Mos med en kartoffelmoser eller et stort piskeris.
Mos klatter af smør i til ønsket konsistens – det skal ikke være en alt for fin mos
Smag til med salt/peber og citron

Anret:
Kom en skefuld sovs på en lun tallerken
Kom en lun skive pastinak på
Skær tykke skiver af andebrystet og skær det til i siderne så det nærmest er kvadratisk¨
Drys med salt/peber
Kom pastinakmos på anden og slut med lidt grønt

I glasset en Bordeaux fra 2011, Chateau Gazin

chateau-gazin-2011-pomerol

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Forret med And og Pastinak

  1. Janne says:

    Tak Erland
    Det var nu egentlig det 2 timer kogte andelår, jeg tænkte på, og det kan vel ikke kaldes rosastegt 😉
    I øvrigt er jeg vild med din blog, så det…

    • Erland Hansen says:

      Det giver mening. Det nan du sagtens bruge til rilette. Det bruger vi nogle gange i pitabrød eller tortillas.

  2. Janne says:

    Kære Fjordreje
    Jeg prøvede vist at skrive i går, men beskeden gik åbenbart ikke igennem :-)
    Jeg vil bare spørge, hvad du bruger kødet fra andelåret til? Kan man lave en rillette fx? Det er jo ikke så fedt med madspild .

    • Erland Hansen says:

      Vi bruger det på rugbrød. Evt med hjemmelavet flødepeberrod på. Du kan ikke bruge rosastegt andebryst til rilette. Men super mørt andelår kan fint bruges til rilette sammen med en del andefedt.
      Meget enig med dig omkring madspild
      Mvh Erland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *