Fyldte Blæksprutte med Risottoris

blaeksprutte-med-risottoris-head

Opskriften her er på 4 små 10 armet blæksprutter til en forret eller en del af større menu.
Hvis man ønsker det som hovedret skal man have flere små eller 4 store og så skalerer ingredienser op

Det er svært at lave en nøjagtig mængde da størrelsen af blæksprutterne varierer.
Men lav for meget og gør som her lade den overskyende del blive tilbehør/sovs

blaeksprutte

4 personer
4 små blæksprutter – RENS dem se HER 
100 g risottoris
1 stort bundt persille
Olivenolie
2×2 dl fond, vin eller vand
1 løg
2 citroner
ca 10 cm chorizzopølse
Små tomater ca 12 stk

blaeksprutte-med-risottoris

Fyld:
Skær tentaklerne ud i små tern – dette kan udelades
Svits løgene i olivenolie uden de tager farve
Skær chorizzo i små tern og kom 2/3 på panden sammen med tentaklerne
Når det har stegt 5 minutter kommes risene på og steger lidt med
Kom saft fra 1 citron på sammen med vand eller fond og hakket persille
Lad det simre 10 minutter og sørg for det ikke steger tørt
Tag det hele af panden og køl lidt ned før det kommes i blæksprutterne

Kom fyldet i – men kun ca. 2/3 fyldt og luk med kødnål eller træspyd

På panden kommes lidt olivenolie, resten af chorizzo og de fyldte blæksprutter gives en stegeskorpe
Kom derefter citronsaft, vand/fond/vin på
Lad det simre 25-30 minutter under låg

Når det skal serveres kommes resten af fyldet på panden til blæksprutterne sammen med hakket persille og en klat smør
Dette udgør det for sovs

blaeksprutte-med-risottoris-2

Anret blæksprutter og kom sovs/fyld hen over
Kom tomater ved
Server evt. godt brød og smør til

I glasset en Champagne fra Clement Perseval “Chamery 1er cru”

champagne-clement-perseval

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *