Krondyr steaks med Kartoffelkroketter og Porre Fondant

krondyr-steaks-med-kartoffelkroketter-1

Steaks skåret af en krondyrkølle

Porre lavet som man laver Pommes Fondant

4 personer
4 Krondyrsteaks
3 Bagekartofler
25 gram smør + smør til sovsen
2 æggeblommer
2 porre
3/4 liter Kalve eller oksefond – LAV SELV eller køb hos slagter 
1 dl balsamico
Crumble: 10 hasselnødder – 10 valnødder – urter (her: estragon, rosmarin, mynte, timian)
Panering: mel, 2 æg, Panko – eller alm. rasp
Olie til dybstegning
Grønt pynt – ærteskud elLer andet f.eks. brøndkarse

krondyr-steaks-med-kartoffelkroketter-head
Krondyrsteaks:
Tag dem ud fra køl 1 ties tid før tilberedning
Steg dem ca. 2 minutter på hver side

Crumble:
Hak alt relativt fint og bland sammen

Kroketter:
Bak kartoflerne i ovnen til de er møre
Skrab kødet ud og mos det med smør og juster konsistens med en lille smule mælk.
Køl lidt af og rør så æggeblommer i og smag til med salt/peber
Det skal være en mos der kan holde formen når den er kold så ikke for tynd mos
Køl helt af
Form kroketter i hånden og vend i mel – sammenpisket æg – panko

Varm olien op til 180 grader og steg kroketterne 3-4 stk pr gang
Hold dem varme i en 50 grader varm ovn

Porre Fondant:
Skær det hvide af porren i 2-3 cm tykke skiver.
Ikke det grønne da der sikkert er skidt/jord længere oppe i porren
Steg dem mørke på en pande og vend dem om – kom 2 dl fond på
Kom dem i en 180 grader varm ovn til de er møre

krondyr-steaks-med-kartoffelkroketter-2

Sovs:
Kog balsamico ned til det næsten er en sirup
Kom foden på og kog ned til ca. 2 dl
Tag af bLusset og pisk kolde smørtern i til den tykner
Smag til med salt/peber

Samle retten:
Ved steaks i sovsen – kom crumble over og anret på en varm tallerken sammen med mere sovs
Kom Porre Fondant og kroketter på og slut med lidt grønt – f.eks. ærteskud

I glasset en Bordeaux fra Haut Medoc, Chateau Cantemerle 2010

chateau-cantemerle-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *