Andebryst Poivre med Pommes Duchesse

and-med-pebersovs-head

Eller and med pebersovs kunne man også kalde det
Det kan virke voldsomt med alle de peberkorn men fløden gør at den ikke bliver for stærk

4 Personer
2 andelår
15 peberkorn
1 spsk Rosenpeber Curepipe
1 dl Marsala eller portvin
1/4 l piskefløde
Pommes Duchesse:
3 bagekartofler
20 gram smør
2 æggeblommer
Salt/peber
Evt. lidt mel hvis den er for løs
Tilbehør:
1 lille bundt forårsløg
2 dl ærter

Andebrystet:
Knus de sorte peberkorn i en morter eller under en lille gryde
Andebrystet befris for sener på kødsiden og ridses på skindsiden
Pres brystet ned over peberkorn på begge sider
Steges på en pande, først med skindsiden ned til det bliver gyldent.
Vend kødet og steg på den anden side til en kernetemperatur på ca. 57-58 grader
Tag kødet af og hold det varmt
Kog panden af med 1 dl Marsala
Kom fløden på sammen med let knuste rosapeber og kog lidt ind

Pommes Duchesse:
Kog kartoflerne, pil skindet af og mos dem med smør
Smag til med salt og peber
Når det er kølet lidt af røres 2 æggeblommer i
Hvis den ikke er er ret fast mos kommes lidt mel i
Kom mosen på en sprøjtepose evt. med riflet tyl og læg på køl
Når den er kold sprøjtes små klatter ud på bagepapir
Kom i varmluft ovn ved 200 grader til de er gyldne.
Server straks

and-med-pebersovs

Tilbehør:
Skær forårsløg i mundrette stykker og steg på en pande i lidt smør
Kom kogende vand på ærterne og hæld det fra efter 1 minut

Anret:
Skær tykke skiver af andebryst og kom på en tallerken sammen med lidt ærter og forårsløg
Kom nogle Pommes Duchesse på
Hæld sovs over andebrystet

I glasset en moden Bordeaux, Reserve de Comtesse de Lalande 2009

roedvin

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.