Æblerisotto med mørbrad

aeblerisotto-med-moerbrad-1

Risotto kan laves med andet end fond. F.eks. rødbeder, tomatjuice eller som her æblejuice

Kan serveres blot som den er med æblestykker på toppen, med fisk eller som her med kød

aeblerisotto-med-moerbrad-2

4 personer
300 gram mørbrad – steger som lille steg
2 fed hvidløg
4 håndfulde risottoris
1 skalotteløg
500 ml god æblejuice
1 glas tør hvidvin
Ca. 25-35 gram smør
Friskrevet parmesan – en god håndfuld
200 gram Markchampignon
Frisk oregano

aeblerisotto-med-moerbrad-4

Kødet:
Bind stegen så den er nogenlunde lige tyk over det hele
Steg den i olie til den får farve
Steg videre til den har ca. 54-56 grader kernetemperatur
De sidste minutter kommes smør på panden sammen med 2 fed hvidløg knust lidt
Øs smør over stegen mens den får de sidste minutter
Lad den hvile 5-10 minutter før udskæring

Svampe: skær dem i skiver og steg dem møre i smør

Risotto:
Steg skalotteløg gennemsigtige uden de tager farve
Kom risottoris i og steg til de begynder at blive gennemsigtige i kanterne
Kom vin på og kog næsten væk
Kom æblejuice på lidt af gangen og lad risene absorberer før der kommes mere på
Efter ca. 20 minutter smager man på risottoen om den skal have lidt mere.
Når den er færdig kommes en klat smør i sammen med parmesan og svampene
Smag til med salt/peber

aeblerisotto-med-moerbrad-3

Anret som på billedet og drys frisk oregano over

I glasset en Bordeaux fra Chateau Haut-Bergey, 2015

chateau-haut-bergey

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *