Taco med dybstegt torsk

taco-med-fisk-2

Vi elsker de hjemmelavede bløde tacos – so hjemme i mexico.

Ofte med kød som Taco al Pastor men lige så gerne med fisk

4 personer
800 gram torsk – gerne tykke rygstykker
Dej: 1 dåse pilsner øl, mel, 1 tsk bagepulver
Til dybstegning: 1 liter neutralsmagende olie ex. vindruekerne
Tacos: 4 dl Masa Harina (eller hvedemel), 2-3 dl varmt vand, 1/2 tsk salt
Salat, rød peber, løg, persille
2 lime
Dressing: 1 del mayonnaise, 1 del yoghurt, hakket purløg, hakket cornichoner, lidt chili

taco

Tacos:
Melet med salt blandes med varmt vand til en konsistens der minder om modellervoks
Stilles til hvile 30 minutter
Form små “bolde” på størrelse med bordtennisbolde
Læg en “bold” mellem to stykker bagepapir og tryk den flad med f.eks. et fad eller gryde
Eller køb en taco presser, koster ca. 200 kr

Bag nu den tynde taco på en tør slip let pande ca. 1 minut på hver side
Dæk de bagte tacos med viskestykke. Når man gør det så bliver de dejlig bløde
Varm dem evt op på en pande eller 5 sekunder i mikrobølgeovn før servering
Pas på de ikke bliver sprøde

taco-med-fisk-1

Fisken:
Et par timer før har jeg drysset stykkerne med sukker/salt og sat dem på køl.
Dejen: pisk mel og bagepulver i øllet til du har en tykflydende dej
Varm olien op til 180 grader
Kom fiskestykkerne i dejen og så over i olien, et par stykker af gange
Hold stykkerne varme i ovnen ved 50-60 grader

Salaten: Skær alt ud i mindre stykker og land sammen

Dressing: bland Mayonnaise og yoghurt sammen. Kom hakkede cornichoner og snitte purløg i
Smag til med salt/peber og chili

Samle retten:
I hver taco kommes salat og fisk
Kom i et fad og dryp lime over
Kom klatter dressing på

sol

I glasset: øl – SOL
Vi spædede op med lidt hvidvin – Anjou Blanc 2013 fra Thibaud Boudignon

anjo-blanc

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *