Normalt laves denne peberbøf med Ribeye, fond og cognac
Jeg laver den her med tyksteg, Marsala og 3 forskellige peber
Nå ja og så lidt trøffel
4 personer
4 Tykstegsbøffer, ikke for tynde
3 slags peber: Alm sort, rosa peber og Kampot Red Long Pepper
Smør og olie til stegning
2 dl Marsala
2,5 dl fløde
200 g spinat
1 fed hvidløg
Ærter – friske eller frosne
Kartofler – her nye kogt med løvstikke
Bronzefennikel eller andet – f.eks brøndkarse
Trøffel – kan selvfølgelig udelades
Bøffen:
Peber – alm. sorte peberkorn og “Kampot Red Long Pepper” ristes på en tør pande
og knuses sammen med rosa peberkorn (Rosenpeber Curepipe)
Bøffen vendes i dette og steges i olie/smør
Bagefter koges panden af med Marsala. Fløde tilsættes og koges ind mens bøffen hviler
Spinat dampes med smør og hvidløg med det vand der hænger ved efter skylning.
Damp til det falder sammen
Friske ærter bælges, eller brug frosne.
Kom kogende vand over i ca 1 minut
Kartofler koges (evt. med løvstikke) – vendes i smør med frisk hakket løvstikke eller persille
Anret:
Kom bøffen oven på noget spinat
Kom ærter ved sammen med kartofler
Kom sovsen på og pynt med bronzefennikel
Riv trøffel over hvis du ønsker
I glasset en Bordeaux fra “Les Tourelles de Longueville” 2008, anden vin fra 2.vin Pichon Loungeville Baron (2.Cru)