Steak au Poivre – peberbøf

steak-au-poivre-1

Normalt laves denne peberbøf med Ribeye, fond og cognac

Jeg laver den her med tyksteg, Marsala og 3 forskellige peber
Nå ja og så lidt trøffel

sommer-troeffel

4 personer
4 Tykstegsbøffer, ikke for tynde
3 slags peber: Alm sort, rosa peber og Kampot Red Long Pepper
Smør og olie til stegning
2 dl Marsala
2,5 dl fløde
200 g spinat
1 fed hvidløg
Ærter – friske eller frosne
Kartofler – her nye kogt med løvstikke
Bronzefennikel eller andet – f.eks brøndkarse
Trøffel – kan selvfølgelig udelades

peber-3

Bøffen:
Peber – alm. sorte peberkorn og “Kampot Red Long Pepper” ristes på en tør pande
og knuses sammen med rosa peberkorn (Rosenpeber Curepipe)
Bøffen vendes i dette og steges i olie/smør
Bagefter koges panden af med Marsala. Fløde tilsættes og koges ind mens bøffen hviler

steak-au-poivre

Spinat dampes med smør og hvidløg med det vand der hænger ved efter skylning.
Damp til det falder sammen

Friske ærter bælges, eller brug frosne.
Kom kogende vand over i ca 1 minut

aerter

Kartofler koges (evt. med løvstikke) – vendes i smør med frisk hakket løvstikke eller persille

kartofler-loevstikke

Anret:
Kom bøffen oven på noget spinat
Kom ærter ved sammen med kartofler
Kom sovsen på og pynt med bronzefennikel
Riv trøffel over hvis du ønsker

I glasset en Bordeaux fra “Les Tourelles de Longueville” 2008, anden vin fra 2.vin Pichon Loungeville Baron (2.Cru)

les-tourelles-de-longueville-2008

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *