Côte du Boeuf med champignonsovs

kalve-cote-du-boeuf-1

Côte du Boeuf – bøffernes konge
Her en Côte du Boeuf fra kalv
Her lavet på grill med nye kartofler og majs – men kan jo laves med andet tilbehør

2 personer
En stor Côte du Boeuf fra kalv eller okse
1 majs
2 Løg
Ærter (her friske – men frosne går fint)
Kartofler – her nye kartofler kogt med løvstikke
Grønne tomater
Honning
4 dl Kalvefond
200 gram Marchampignon
Smør

kalve-cote-du-boeuf-grill

Bøffen:
Dryppes med olivenolie og drysses med salt/peber
Lægges på en varm grill og gives stegeskorpe på hver side.
Temperatur sænkes og steges til den når en kernetemperatur på 57 grader
Jeg kan godt lide lige at vende den på en pande med smør, hvidløg og timian – men kan udelades
Hviler 5 minutter før udskæring.

kalve-cote-du-boeuf-2

Grill – majs med bladene på til den er helt sort – ca. 10 minutter. Tag bladene af.
Skær korn af kolbe
Ærter overhældes med kogende vand og vandet hældes fra efter 1 minut

Grønne tomater – skæres i to og skæreflade steges i smør med lidt honning til de får farve

Sovs:
Skær champignon ud i små tern og steg dem.
Når de er møre kommes fond på og koges ned til ca 1 dl
Rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt
Smag til med salt/peber

I glasset en Bourgogne fra Leroy “Négociant à Auxey” Meursault/Cote du Or 2015

leroy-2015

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *