Taco al Pasto i hjemmelavede tacos

taco-al-pastor-4

Mexicansk street food med kød og annanas

På nettet findes masser af mexicanske specialiteter, her skal vi bruge to som man ikke så ofte ser.
Tørrede Guajillochilier og achiote pasta

Hvis man alligevel vil lave rettet uden kan man erstatte med alm røde chilli og achiote med dette:
1 tsk eddike, 1 tsk røget paprika, 2 tsk sød paprika og et fintrevet skalotteløg

taco-al-pastor-3

4 personer
4 store nakkekoteletter
Marinade:
3 Tørrede Guajillochilier
4 tsk achiote pasta
1 lime
2 spsk æbleeddike
1/2 annanas (anden halvdel til servering)
3 spsk olie
Til servering
Den anden halvdel annanas
3 skalotteløg
Frisk koriander
Tacos: 4 dl Masa Harina (eller hvedemel), 2-3 dl varmt vand, 1/2 tsk salt

taco-al-pastor-head

Mariner kødet:
Bank koteletterne ned til ca. 1- 1,5 cm
Blend annanas og kom i stor frysepose
Blød Guajillochilier i vand i ca. 30 minutter.
Fjern stilk og skær den op og fjern frø.
Blend dem med lidt olie og kom ned i fryseposen
Mos achiote pasta med limesaft og kom marinaden sammen med æbleeddike og salt.
Kom koteletterne i æg æld dem i marinaden – sæt på køl mindst 2 timer men gerne natten over.

Steg kødet:
På en varm grill eller på en pande
Skær derefter kødet i mundrette stykker

Stegt annanas – skær i skiver og grill til de får lidt farve.
Skær dem så i mundrette stykker

taco
Taco:
Melet med salt blandes med varmt vand til en konsistens der minder om modellervoks
Stilles til hvile 30 minutter
Form små “bolde” på størrelse med bordtennisbolde
Læg en “bold” mellem to stykker bagepapir og tryk den flad med f.eks. et fad eller gryde
Eller køb en taco presser, koster ca. 200 kr

Bag nu den tynde taco på en tør slip let pande ca. 1 minut på hver side
Dæk de bagte tacos med viskestykke. Når man gør det så bliver de dejlig bløde
Varm dem evt op på en pande eller 5 sekunder i mikrobølgeovn før servering
Pas på de ikke bliver sprøde

Anret:
Kom lidt kød i en taco, løgskiver og annanas oven på – drys med koriander

I glasset – un cerveza – SOL

taco-al-pastor-1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *