Pighvar med sauce Grenobloise med ærter

pighvar-med-sauce-grenobloise-head

Sauce Grenobloise er fantastisk til fisk.
Denne sauce Grenobloise er ikke helt original da jeg har smidt nogle friskbælgede ærter i – men godt smager det.

4 Personer
8 små eller 4 store pighvar fileter
Smør
Sauce:
Smør
2-3 spsk kapers
Persille – hakket
2 citroner
1 skive daggammelt brød
Olivenolie

pighvar-med-sauce-grenobloise-2

Fisken:
Drys fileterne med salt og sukker og stil på køl mindst 2 timer
Steg fisken 1-2 minutter på hver side – de må endelig ikke få for meget.
Skal kun lige være lune i midten

pighvar-med-sauce-grenobloise-4

Sauce Grenobloise:
Skær brødet ud i små tern og steg dem gyldne i olie.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Skær skallen af begge citroner og skær fileterne ud. Klem saften ud af resterne

Kom en stor klat smør på en pande og lad det blive lyst brunt endelig ikke brændt på.
“Sluk” stegning med det meste af saft og fileterne fra citronerne – gem lidt saft til fisken.
Kom kapers og ærter på sammen med hakket persille.
Smag til med mere citronsaft hvis nødvendigt

pighvar-med-sauce-grenobloise-3

Anret:
Kom fisken på en tallerken og dryp med lidt citron
Kom Sauce Grenobloise over

I glasset en Champagne fra Legras, Grand Cru, Cuvée “Hommage”

legras-hommage-3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *