Grillet Krondyrmørbrad med kantareller

krondyrmoerbrad-med-kantareller-1Krondyrmørbrad er nem at grille, skal kun have få minutter på hver side

Her serveret med masser af kantereller

krondyrmoerbrad-med-kantareller-head

4 personer
2 krondyrmørbrad
250 g Kantareller
1/2 dl balsamico
3 dl Kalve eller okse fond
Timian
Smør
Kartofler
Persille eller løvstikke
Syltede sennepskorn : 4 spsk gule sennepskorn, 1,5 dl eddike, 1/2 dl vand og 1 dl sukker
Syltede glaskål: 1 glaskål, 1 dl eddike, 1 dl vand og 1 dl sukker
1 Romaine salathoved
Honning

grillet-krondyrmoerbrad

Kødet:
Snør mørbraden så det holder formen
Smør med olie og drys med salt og peber
Grill mørbraden et par minutter på hver af de 4 sider eller til en kernetemperatur på 56 grader
Lad den hvile 5 minutter inden udskæring
Udskæring – skær ud i ca. 3 cm tykke skiver

krondyrmoerbrad-med-kantareller-2

Syltede sennepskorn:
Giv sennepskorn et opkog i lagen og lad dem simre ca. 5 minutter. Kom på glas
Kan holde sig længe på køl og er bedst når de lige står min. 1 døgn.

Syltede glaskål:
Skær glaskål i tynde strimler og kom dem på et glas/skål.
Kog lagen op og køl af – hæld så lagen over glaskålen.
Efter nogle timer kan man bruge dem, men bedst efter 1 døgn

Kantarel sovs:
Kantareller steges i smør – kom timian i
I en anden gryde kommes balsamico som koges ned til det kun lige dækker bunden.
Kom fond på og kog ned til ca. 1,5 dl og hæld over kantarellerne
Rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Kartofler koges med løvstikke. Efter kognong fjernes løvstikke og en klat smør tilsættes.
Hak nyt løvstikke (eller persille) og drys på kartoflerne

Romaine:
Skær salathovedet i 4 på langs og grill skærefladerne til de får farve

Anret:
Kom et romaine salat på en tallernek og dryp lidt honning på. Kom glaskål oven på
Kom en god skefuld kantarelsovs på og placer 2 skiver krondyrmørbrad oven på
Kom en skefuld syltede sennepskorn oven på.
Kartofler på tallerken eller i skål på bordet

I glasset en Bordeaux af de store 2.Cru – Château Gruaud Larose 2010

graud-larose-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *