Her en let og mættende ret
4 personer
2 stk andebryst
1 dåse kikærter
1 dåse kidney bønner
2 skalotteløg
1 – 2 tsk røget paprika
Smør
Olivenolie
Persille
Sovs:
10-12 små tomater
1 håndfuld Ærter – gerne friskbældege
Smør
1 citron
Andebryst:
Rids skindet på andebrystet
Læg brystet nedad på en kold pande
Sæt varme på og steg skindet sprødt og gyldent
Sæt i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på 58 grader
Det tager ca 10 minutter
Lad brystet hvile 5 minutter før udskæring
Kikærter og bønner:
Skær skalotteløg i tynde skiver og steg blanke i olie
Drys med paprika
Kom kikærter og bønner på og varm igennem.
Kom en klat smør på og lad det smelte
Sovs:
Hak tomaterne groft og kom i en gryde med en stor klat smør
Kom ærter i
Lad det simre nogle minutter og smag til med salt/peber og citronsaft
Anret:
Kom kikærter/bønner i bunden af en dyb tallerken
Kom skiver af andebryst oven på.
Kom sovsen på og drys med hakket persille
I glasset: en rosé fra Loire dalen, Thibaud Boudignon “Rosé de Loire”