Andebryst med Kirsebær

and-med-kirsebaer-head

Havde lyst til at skrive kirsebærsovs – men så tænker de fleste jul og risalamande
Men andebryst og kirsebær, vindruer og blommer går rigtig godt sammen

4 personer
2 andebryst
2 håndfulde kirsebær
4 dl andefond – kog evt. selv 2 lår 2 timer
1 dl portvin
25 gram Smør til sovsen og 25 gram til perlespelt
3 dl Ærter – her friskbælgede men frosne går også fint
2 dl perlespelt
10 små tomater
Urter – her timian og løvstikke

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.
Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.
Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter
Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.
Hvis der bruges stegetermometer så tag kødet af ved 58-60 grader

Sovs:
Kog portvin ned til ca 1 spsk – kom fonden på og kog videre
Kirsebær udstenes
Kom 1 håndfuld på sovsen og lad koge med til der er ca 2 dl sovs tilbage
Tag gryden af og kom kolde smørtern i under omrøring
Kom de sidste kirsebær i og smag til med salt/peber

and-med-kirsebaer-2

Ærter:
Kom ærterne i en skål og hæld kogende vand over.
Efter 1 minut hældes vandet fra

Perlespelt:
Koges 20 minutter – hæld overskydende vand fra
Skær tomater i mindre stykker og kom i perlespelten sammen med hakkede urter
Kom smør i og varm op til det er smeltet

Anret:
På en tallerken kommes perlespelt i den ene side og ærter i den anden
Oven på kommes skiver af and og en god klat sovs med kirsebær

I glasset en Salwey róse 2018

salway

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *