Tomatrisotto med stegte aubergine og honningristede kammuslinger

tomatrisotto-med-aubergine-og-kammuslinger-head

En risotto lavet med tomatjuice i stedet for fond

4 personer
1 liter tomatjuice
4 håndfulde risottoris (ca. 400 gram)
2 skalotteløg
1 glas hvidvin
Olivenolie
25-50 gram smør
En stor håndfuld friskrevet parmesan
1 citron
1 Aubergine
8 Kammuslinger
Honning

Kammuslinger:
Drys med salt/sukker og sæt på køl 1-2 timer
Kom lidt honning på og steg dem kort – ca. 1 minut – på hver side
Dryp med citronsaft

aubergine

Tomat Risotto med Aubergine:
Sauter finthakket skalotteløg i olien, de må ikke tage farve.
Kom risene ned og lad dem stege med. De skal blive lidt blanke i kanten.
Kom hvidvin ned og reducer til vinen næsten er væk.
Opvarm tomatjuicen.
Kom en dl tomatjuice i og kog stille og roligt til risene har optaget juicen.
Spæd med mere juice og fortsæt sådan til risene er al dente, møre men med bid. Tager ca 20 minutter.
Tag risene af blusset og lad dem hvile et minut eller to.
Skær auberginen i små tern og steg dem i olie.
Kom dem ned til risottoen sammen med smør og parmesan.

Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

tomatrisotto-med-aubergine-og-kammuslinger-2

Anret som på billedet

I glasset en Pouilly-Fuissé fra Domaine Cordier “Vignes Blanches” 2014

domaine-cordier-vignes-blanches-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *